torsdag 23 februari 2023

Long time no see - dags att spara igen!

En gråmulen förmiddag i februari 2023 finns det all anledning att återuppta bloggen Fru Spara. Vi är nog många som tänker till lite extra med hur vi hushåller med våra resurser just nu. Kanske väntar du också på utbetalning av elstöd? Kanske har du också märkt hur maten blir allt dyrare? Kanske har din ränta börjar stiga? 

Välkommen hit och tillsammans ser vi till att få resurserna som vi har att räcka till och ser hur vi kan maximera tillgångarna vi har. 

Dagens spartips är att göra en rejäl genomgång av kyl, frys och skafferi och att skapa matsedlar för minst en vecka framåt av det som redan finns hemma. Om ni liksom vi har barn i familjen kanske man får kompletteringsköpa färskvaror som t.ex. mjölk, men anta utmaningen att köpa hem så lite som möjligt!





Tips för att komma igång är att använda t.ex. ICA:s receptsök utifrån ingredienser du har hemma. Tänk på att du inte behöver ha allt som står i ett recept utan du kan improvisera utifrån vad du har. 

Kom ihåg att ta tillvara rester och använda som lunchlåda eller som bas i en ny måltid. Naturvårdsverket rapporterade 2021 att vi i Sverige fortfarande slänger över en miljon ton livsmedel om året. Nu har man sett en minskning både i hushåll och hos livsmedelsbutiker, vilket är mycket positivt. Gör vad du kan för att ta tillvara på er mat och var inte rädd för att köpa livsmedel med kort datum från butikernas fyndlådor. Att minska på matsvinnet är bra både för miljön och plånboken. 

Ha nu en fin fortsatt dag så hörs vi snart! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Long time no see - dags att spara igen!

En gråmulen förmiddag i februari 2023 finns det all anledning att återuppta bloggen Fru Spara . Vi är nog många som tänker till lite extra m...