onsdag 28 december 2011

Wrapp - toppenbra idé men funkar sådär...

Jag har kanske inte tipsat om Wrapp här på bloggen, men har testat det själv ett tag nu. Tanken är att man med sitt facebookkonto kopplat till en mobilapp kan ge bort och få digitala presentkort på ett enkelt sätt.

Vet ni vad det allra bästa är??? Många är helt gratis att ge bort! Tekniken är i teorin mycket enkel...när man är i kassan i fysisk eller onlinebutik öppnar man sin app och klickar fram sin digitala plånbok. Man klickar sedan på presentkortet man vill använda och då kommer (i teorin) en streckkod/presentkortskod fram på mobilen som används. TOPPEN! Här ser du en instruktion om hur det funkar (från Sportson):Första gången jag testade själv var jag på Claes Ohlson. Då jag var osäker frågade jag i informationen först, och det var bra info och inga konstigheter. Väl i kassan fungerade allt problemfritt. Jag var lyrisk! Vilken toppenbra idé, vilken innovativ tjänst! Sedan har jag tipsat alla mina nära och kära om Wrapp och hoppats få något mer presentkort själv också (Claes Ohlson fick jag för att jag själv skickat ett presentkort från dem...). Tyvärr verkar de flesta i min bekantskapskrets inte förstå hur bra detta är och de verkar också vara lite skeptiska till mobilappen (av typen vill ha åtkomst till allt på facebook ;)). Själv använder jag nästan bara facebook till erbjudanden och rabatter, så för mig kvittar det.

MEN på annandagen bestämde jag mig för att använda ett presentkort som jag hade på Dischop.se á 50:-, och helt plötsligt ville appen bara inte funka... Jag blev utkastad ur appen och fick hela tiden felmeddelanden som: "This giftcard cannot be redeemed" "We're having problems right now. Please try again later." Jag skickade i alla fall ett e-mejl till supporten och fick ett svar dagen efter om att de haft serverproblem. Skönt tänkte jag....då ska det funka igen. När jag sedan försökte igen blev det samma felmeddelande, för att sedan plötsligt aktiveras (man hade en timme på sig att använda presentkortet), men utan att jag fick se koden. Panik! Men jag toktryckte 100 gånger eller så och rätt var det var kom koden upp och jag kunde fullfölja köpet (min kassa hade hunnit tömmas under tiden, så jag var rätt sur).

Sedan idag var jag glad i hågen på rea med min lilla mor (skeptisk till Wrapp men övertalad för dagen att testa med min smartphone)... Vad händer?? När vi stått i lång kö på Cervera och kommer till kassan - SAMMA felmeddelanden. Jag försökte ett par gånger och loggade in och ur från Wrapp, stängde av och på min mobil. Men det funkade verkligen inte! Vi fick glatt välja mellan att lämna tillbaka varan eller betala fullt pris...

Sedan ikväll läste jag att min blogghjältinna Stonetagg lyckats lösa ut både sina och makens samtliga presentkort idag... Så då funderade jag på om det var min telefon som krånglade på något vis, testade nu ikväll makens telefon istället och försökte med ett presentkort på Headler.se. SAMMA felmeddelande igen!

Jag blir GALEN på Wrapp just nu! ;) Nu har jag mejlat supporten (som var otroligt trevlig och tillmötesgående förra gången) och beklagat mig samt lämnat förslag på förbättring/stabilisering av tjänsten för oss användare.

Håller tummarna att jag kan lösa ut dem nästa gång jag har vägarna förbi vår stad (tyvärr en bra bit att åka för att komma till affärerna ifråga...)

Är det någon mer än jag som inte lyckats få Wrapp att funka?? Behöver lite support just nu!

Så...om Wrapp funkar stabilt och man kan lita på att det funkar när man når kassan säger jag: BÄSTA TJÄNSTEN EVER! I annat fall blir det tummen ned och avinstallation för min del.

7 kommentarer:

 1. Hur kunde du skicka presentkort till dig själv?

  SvaraRadera
 2. Ha, ha, ha...det kan man inte ;)

  MEN häromveckan stod det kryptiskt i Wrapps newsfeed att om man skickade ett presentkort från Claes Ohlson till någon vän utlovades en liten överraskning till en själv (= ett presentkort av samma valör som man skickat, fast det visste man ju inte innan).

  Just nu är jag redo att avinstallera appen, då jag bara får samma felmeddelande dygnet runt... Mina presentkort som jag har just nu går ut i början av januari, och jag lär väl aldrig kunna lösa utr dem...

  Har läst en kommentar på Stonetags blogg om en som har samma problem som jag...vet inte om det är fler. Himla konstigt om det funkar för vissa, när jag inte får något presentkort alls att fungera för tillfället.

  TACK för kommentaren! Alltid roligt att se att någon läst det man skrivit!

  SvaraRadera
 3. Har samma problem! Ibland går det ibland inte!:@

  SvaraRadera
 4. Hade samma problem idag med:(

  SvaraRadera
 5. OM ni är nyfikna på att läsa vad Wrapp-supporten svarat mig angående felmeddelandet som vi flera stycken verkar få kan ni kika på mina blogginlägg nedan:

  http://sparfrun.blogspot.com/2012/01/wrapp-and-story-continues.html

  http://sparfrun.blogspot.com/2012/01/wrapp-nu-far-det-vara-nog-rekommenderas.html

  Fortsätt gärna att kommentera och berätta hur det går för ER! Jag uppskattar verkligen att höra hur tjänsten fungerar för andra!

  Kram på er!

  SvaraRadera
 6. Lägg till tavling.rob@hotmail.se på facebook så tjänar vi båda på det!

  Jag kollar och skickar dagligen presentkort till alla. Det ni ber om att få eller det jag tror passar bäst.

  SvaraRadera
 7. hej hur många gånger kan man skicka om dagen? är det någon som vill skicka till mig?

  SvaraRadera