Just nu testar jag och familjen Werners flingsalt. Det är underbart gott och precis lagom mycket crunch i. Jag tycker inte om flingsalt som inte är lätt att smula sönder, smälta ned i mat eller som är hårt när man tuggar det. Jag har korat detta flingsalt till min absoluta favorit och vi kommer definitivt att köpa det efter testperiodens slut!
Vi har väl i princip testat saltet till allt - varm mat, kall mat, såser, grytor, soppor och sist men inte minst till dessert. Just för desserter krävs ett riktigt bra flingsalt för att brytningen ska bli rätt.
ca 5 liter
2 hackade lökar
3 pressade vitlöksklyftor
Dofta över 3 tsk curry, tillsätt 1 tsk sambal oelek och 3 köttbuljongtärningar
Tillsätt sedan 1,5 liter vatten och 1,5 l pumpamos.
Låt koka ihop ca 5 minuter.
Tillsätt sedan 3 dl grädde och 2 dl creme fraiche.
Koka upp. Smaka av med Werners flingsalt. Avnjut sedan som den är eller slätmixad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar