onsdag 2 november 2011

Bong buljongtärningar - Smartson testpilot

Även grönsaksbuljongen var riktigt mjuk och fräsch i konsistensen. Vi använde den som krydda i en fantastisk spenatsoppa inspirerad av Halv åtta hemma hos mig. Soppan serverades med ägghalvor och stekt bacon. MUMS! Jättegod fin smak på buljongtärningen  – den lyfte soppan!
Vill du laga vår soppa?? Här är receptet!

Spenatsoppa med ägg och bacon – LCHF-style
4 portioner

Ingredienser
* ett paket djupfryst spenat (valfri sort)
* 1 gul lök
* smör
* 1 Bong grönsaksbuljongtärning
* 5 dl grädde
*2 dl vatten
* Som tillbehör serveras kokt ägg i halvor och knaperstekt bacon

Gör så här:
Fräs lök och något upptinad spenat i smör i några minuter. Smula i buljongtärningen och tillsätt vattnet. När buljongtärningen löst sig tillsätts grädden. Låt sjuda i ca 10 minuter. Smaka av soppan med ev. salt och peppar. Mixa soppan om du vill. Den som inte vill ha grädde kan istället använda mer vatten och mindre grädde. Servera med ägghalvor och knaperstekt bacon.
Smaklig måltid!

Så här långt är vi helnöjda med buljongtärningarna!!
Kika in igen i helgen för att se hur vår testlagning av halloweenpumpasoppa gick!

Läs alla testpiloternas gemensamma blogg HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Long time no see - dags att spara igen!

En gråmulen förmiddag i februari 2023 finns det all anledning att återuppta bloggen Fru Spara . Vi är nog många som tänker till lite extra m...