lördag 25 juni 2011

Buzzadorkampanj - Independent GRATIS PPM-förvaltning

Jag är sedan en tid tillbaka medlem hos Buzzador som låter sina medlemmar testa produkter tillsammans med sina vänner och sedan utvärdera dem. Vill du också ha chans att få gratis provprodukter samt köpa nya varor för kraftigt rabatterade priser, ska du definitivt klicka in på Buzzadors hemsida och registrera dig. Du kommer sedan att matchas mot de olika kampanjer som finns och blir sedan utvald till den/de kampanjer som passar dig. Bland annat har det varit kampanjer från Findus, Lumene, Nestlé barnmat, Tassimo, Philips eltandborste m.m.

Just nu deltar jag i kampanjen GRATIS PPM-förvaltning hos företaget Independent. Efter att ha läst all informationsmaterial samt spenderat tid på deras hemsida vill jag verkligen passa på att rekommendera den här tjänsten till alla er som inte alls är aktiva i ert PPM-sparande. Att ha en aktiv förvaltning kan göra STOR skillnad till den dagen ni går i pension. Denna tjänst är ju GRATIS så det är bara att prova - är du inte nöjd kan du ju bli passiv igen .

Steg 1: Gå in på Independents hemsida och räkna ut vad PPM kan betyda för dig! Här kan du se hur några extra procents avkastning påverkar din framtida pension.

Steg 2: När du har bestämt dig klickar du på PPM-förvaltning och sedan har du några val framför dig:

ENKLA VALET:s aktuella risknivå bygger på marknadsbedömningen från några av marknadens ledande fondförvaltare. Utifrån detta varierar Independent din portfölj mellan strategierna mix, global och tillväxt. Det medför att risknivån kommer att variera mellan olika perioder. Portföljen passar därför dig som inte vill vara låst till en förutbestämd risknivå.

TILLVÄXT investerar 100 % i Independent Fonddoktorn, en fond-i-fond med inriktning mot tillväxtmarknader med bas i Ryssland, Kina, Indien och Brasilien. I normalfallet innehåller fond-i-fonden 100 % aktier. Det innebär att placeringen kommer att röra sig kraftigt i såväl uppgång som nedgång och lämpar sig i första hand för långsiktigt sparande.

GLOBAL investerar 100 % i Independent Free 100, en fond-i-fond som investerar på de globala aktiemarknaderna. Fond-i-fonden består av upp till 100 % aktiefonder, men andelen aktier kan minskas för att skydda placeringen vid börsfall.

MIX investerar 100 % i Independent Free 70, en fond-i-fond där aktiedelen blandas med ränta i syfte att ta bort stora kursrörelser. Fond-i-fonden består av upp till 70 % aktiefonder, men aktiedelen kan minskas för att skydda placeringen mot börsfall.

Dú ska också ange:


Hur lång tid har du kvar till din pension?
Vad vill du uppnå med din placering?
Vilken erfarenhet har du av fondplaceringar?

Beroende på dina val och svar avgörs din riskprofil. Stämmer de överens går du vidare och tecknar förvaltningen. Du får sedan veckobrev med din PPM-utveckling. Tjänsten är helt kostnadsfri och du kan välja att avbryta den när du vill.

Jag kan inte se några som helst nackdelar med Independents PPM-förvaltning. Hade jag själv inte sedan start varit AKTIV inom PPM-valet och mina pensionspengars utveckling hade jag definitivt nappat på detta. Nu är jag alldeles för intresserad av mina egna fonval och min fondutveckling för att släppa det på entrepenad till någon annan.

Men jag kan verkligen lova att det går att göra stor skillnad genom att vara aktiv och hänga med (eller låta en förvaltare som Independent göra det).

Lycka till med ditt PPM-val - din framtida pension vilar delvis på det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar